Kemi
differentialligning
22. januar 2007 af
trudifrudi (Slettet)
Har virkelig brug for hjælp ved slet ikke hvordan jeg skal løse denne opgave:
1. opstil en differentialligning der beskriver hastighedsudtryket for reaktanten A som funktion af tiden. I skal opdele spørgsmålet i nulte, første og anden ordens reaktionen.
som koncentration af A benyttes [A]
2. Opskriv løsningerne til de tre differentialligniner
Som startkoncentration af A benyttes [A]o og [A] for koncentrationen af A
1. opstil en differentialligning der beskriver hastighedsudtryket for reaktanten A som funktion af tiden. I skal opdele spørgsmålet i nulte, første og anden ordens reaktionen.
som koncentration af A benyttes [A]
2. Opskriv løsningerne til de tre differentialligniner
Som startkoncentration af A benyttes [A]o og [A] for koncentrationen af A
Svar #1
22. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Er A noget der danne eller nedbrydes?
Hvis A nedbrydes kan nedbrydelseshastigheden skrives som dA/dt (bemærk, at dA/dt i dette tilfælde er et negativt tal)
Nedbrydelseshastigheden kan nu enten være uafhængig af mængden af A og dermed være konstant. Hermed gælder, at dA/dt=-k. Dette kaldes også en 0'te ordens reaktion)
Nedbrydelseshastigheden kan også afhænge af koncentrationen af A, hvorved du får:
dA/dt=-A*k. Dette kaldes også en 1. ordens reaktion.
Kan du selv opstille 2. ordensreaktionen?
Hvis A nedbrydes kan nedbrydelseshastigheden skrives som dA/dt (bemærk, at dA/dt i dette tilfælde er et negativt tal)
Nedbrydelseshastigheden kan nu enten være uafhængig af mængden af A og dermed være konstant. Hermed gælder, at dA/dt=-k. Dette kaldes også en 0'te ordens reaktion)
Nedbrydelseshastigheden kan også afhænge af koncentrationen af A, hvorved du får:
dA/dt=-A*k. Dette kaldes også en 1. ordens reaktion.
Kan du selv opstille 2. ordensreaktionen?
Svar #2
22. januar 2007 af sapiens (Slettet)
når du så skal løse ligningerne, så er det bare at integrere på begge sider af lighedstegnet. det burde ikke være så svært (i hvert fald ikke hvis du har mat a)
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
