Kemi
Sammenblanding
22. januar 2007 af
kuldioxid (Slettet)
Hej alle..
Jeg har problemer med at finde pH når man sammenblander to stoffer:
"I et bægerglas findes 100 mL 0,0887 M ethansyre (= eddikesyre).
Der tilsættes nu 50 mL 0,100M NaOH."
ethansyren har pH værdien 2,9, men hvordan ska jeg finde pH-værdien efter sammenblandingen...
Håber nogen ka hjælpe og forklare..
På forhånd mange tak..
Jeg har problemer med at finde pH når man sammenblander to stoffer:
"I et bægerglas findes 100 mL 0,0887 M ethansyre (= eddikesyre).
Der tilsættes nu 50 mL 0,100M NaOH."
ethansyren har pH værdien 2,9, men hvordan ska jeg finde pH-værdien efter sammenblandingen...
Håber nogen ka hjælpe og forklare..
På forhånd mange tak..
Svar #1
22. januar 2007 af Karmasheep (Slettet)
Er det et forsøg du laver i fysiklokalet eller på parpir??
Svar #2
22. januar 2007 af sapiens (Slettet)
NaOH er en stærk base, der reagerer med enthansyren. Så n(enthansyre)_efter = n(NaOH) - n(ethansyre)_før
formlerne er c = n/V
er du med?
Skriv et svar til: Sammenblanding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
