Matematik
Vektorer
22. januar 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hej..
Kan jeg få nogle hints til denne opgave?
I et koordinatsystem har en parabel ligningen: y=x^2 ..
Punkterne A og B ligger på parablen, og deres førstekoordinater er henholdsvis 1 og -2. Bestem koodinatsættet til det punkt P på parablen, for hvilket vektorAP er ortogonal med vektorAB ..
Tak på forhånd!
Kan jeg få nogle hints til denne opgave?
I et koordinatsystem har en parabel ligningen: y=x^2 ..
Punkterne A og B ligger på parablen, og deres førstekoordinater er henholdsvis 1 og -2. Bestem koodinatsættet til det punkt P på parablen, for hvilket vektorAP er ortogonal med vektorAB ..
Tak på forhånd!
Svar #1
22. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Indsæt pkt A og B og find dermed Vektor AB. Det kan du gøre udfra koordinaterne. Derefter finder du Vektor AP udfra formlen AB * AP = 0.
Er du med?
Er du med?
Svar #2
22. januar 2007 af Panthers88 (Slettet)
Nogenlunde..
Dvs. jeg kender x koodinaten og sætter det ind i y=x^2 og finder y koordinaten?
Og bagefter bruger jeg regning med koodinater til at finde vektor AB og bagefter bruger jeg det med at de er ortogonale ?
Tak for venligheden og hjælpen.
Dvs. jeg kender x koodinaten og sætter det ind i y=x^2 og finder y koordinaten?
Og bagefter bruger jeg regning med koodinater til at finde vektor AB og bagefter bruger jeg det med at de er ortogonale ?
Tak for venligheden og hjælpen.
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
