Matematik

Differention

22. januar 2007 af MacAalborg (Slettet)
Skal gøre rede for at denne forskrift bliver til denne f'(t)

f(t)=0,3*t*e^(-1,1*t)

som skal blive til

f'(t)=0,3*(1-1,1t)*e^(-1,1*t)


Nogen som kan hjælpe?


Mvh Marc

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Lad konstanten (0,3) stå og differentier t*e^(-1,1*t) som et produkt...

Svar #2
22. januar 2007 af MacAalborg (Slettet)

Forstår stadig ikke
t*e^(-1,1*t)
bliver til
(1-1,1)*e^(-1,1*t)

Altså der mangler et t ved (1-1,1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Jeg tror du griber det lidt forkert an.

Der er tale om differentialkvotienten af et produkt.
Dvs.
(f*g)'(x) = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x)

Prøv at løsen din forskrift efter denne metode og se om det så passer.

Svar #4
22. januar 2007 af MacAalborg (Slettet)

Me strix
Har jeg også prøvet
Dette giver
f(t)=0,3*t*e^(-1,1*t)

f(x)=0,3*t
g(x)=e^(-1,1*t)
(f*g)'(x) = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x)
(f*g)'(x) =0,3*e^(-1,1*t) +0,3*t * -1,1* e^(-1,1*t)


Og hvordan kommer man lige videre herfra?

Mvh Marc

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Det du har lavet er fuldstændig korrekt:-)

Prøv at sætte 0,3 og e^(-1,1*t) udenfor en parentes. Hvis du gør det rigtigt får du:
f'(t)=0,3*(1-1,1t)*e^(-1,1*t)

Svar #6
22. januar 2007 af MacAalborg (Slettet)

Nu har jeg prøvet og får det til dette produkt

(f*g)'(x) =0,3*e^(-1,1*t) +0,3*t * -1,1* e^(-1,1*t)
(f*g)'(x) =e^(-1,1*t)*0,3 + 0,3(-1,1t)*e^(-1,1*t)


Kan ikke rigtig se hvad nu?
Nogen som har overblik til lige at se det? :)


Mvh Marc

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Okay så prøv at regne baglæns.
hvis du ganger e^(-1,1*t)*0,3 med 1 får du e^(-1,1*t)*0,3 (det samme :-)). Hvis du ganger e^(-1,1*t)*0,3 med -1,1*t får du 0,3(-1,1t)*e^(-1,1*t). Dvs gang e^(-1,1*t)*0,3 med (1-1,1*t) og du får:

f*g)'(x) =e^(-1,1*t)*0,3 - 0,3(1,1t)*e^(-1,1*t)

Som er det samme som:

(f*g)'(x) =e^(-1,1*t)*0,3 + 0,3(-1,1t)*e^(-1,1*t)

Derfor er løsningen:

e^(-1,1*t)*0,3 ganget med (1-1,1*t)

f'(x) = e^(-1,1*t)*0,3*(1-1,1*t)

Svar #8
23. januar 2007 af MacAalborg (Slettet)

Tak for hjælpen me_strix

Til dem som skulle søge efter opgaven
så det er 5.042 , 5,042 , 5042


Mvh Marc

Skriv et svar til: Differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.