Matematik
Differentialligning...hvordan?
22. januar 2007 af
Jelly (Slettet)
Løsningerne f, g og h til
y'= -0,5y
opfylder, at f(0)=1, g(0)=0 og h(0)=-1
Undersøg, om grafen for en af de tre løsninger er asymptote for de to andre løsningers grafer.
Har siddet med denne opgave i lang tid og er ikke kommet nogen vegne. Håber nogle kan fortælle mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
y'= -0,5y
opfylder, at f(0)=1, g(0)=0 og h(0)=-1
Undersøg, om grafen for en af de tre løsninger er asymptote for de to andre løsningers grafer.
Har siddet med denne opgave i lang tid og er ikke kommet nogen vegne. Håber nogle kan fortælle mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #1
22. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem først samtlige løsninger til ligningen:
y=+-exp(-½x+k) og y=0.
Herefter kan du indse at grafen for g er asymptote til grafen for f og grafen for h.
y=+-exp(-½x+k) og y=0.
Herefter kan du indse at grafen for g er asymptote til grafen for f og grafen for h.
Skriv et svar til: Differentialligning...hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
