Matematik
Parameterfremstilling
23. januar 2007 af
Malene2005 (Slettet)
Hejsa, jeg håber der er nogle herinde som kan hjælpe mig med følgende opgave, da jeg ikke har en eneste idé om, hvordan den skal løses.
Den er fra eksamenopgacer 3H, og ser ud som følgende:
- I et koordinatsystem er en kurve givet ved parameterfremstilling.
x=ln(t) , ½ < (eller lig) t <(eller lig) 4
y= t^2-3t+2
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på kurven, hvori den skærer en af koordinatakserne og til hvert af de punkter på kurven, hvori den har en tangent, der er parakkek med en af koordinatakserne:
- Skitsér kurven
- Kurven afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.
Beregn den eksakte værdi af dette areal.
Jeg håber der er nogle som kan hjælpe.
På forhånd, tusind tak :)
Knuss fra Malene2005.
Den er fra eksamenopgacer 3H, og ser ud som følgende:
- I et koordinatsystem er en kurve givet ved parameterfremstilling.
x=ln(t) , ½ < (eller lig) t <(eller lig) 4
y= t^2-3t+2
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på kurven, hvori den skærer en af koordinatakserne og til hvert af de punkter på kurven, hvori den har en tangent, der er parakkek med en af koordinatakserne:
- Skitsér kurven
- Kurven afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.
Beregn den eksakte værdi af dette areal.
Jeg håber der er nogle som kan hjælpe.
På forhånd, tusind tak :)
Knuss fra Malene2005.
Svar #3
24. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Mange, mange, mange takker for det :)
Jeg vil kigge den igennem i weekenden, og hvis der skulle opstå nogen problemer undervejes, håber jeg du vil forklare dem :)
Igen, tusind mange gange tak!
Jeg vil kigge den igennem i weekenden, og hvis der skulle opstå nogen problemer undervejes, håber jeg du vil forklare dem :)
Igen, tusind mange gange tak!
Svar #4
28. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Du skriver på et tidspunkt, når du finder skæringen på x-aksen, at t = 1 over 2 og x = ln(o) = 1 og ln(2) = 0,69...
Mit spørgsmål er, hvordan du kan se at t = 1 over 2 og hvordan kan du tage ln(1) og ln(2) bare sådan?
Håber du gider at svarer :)
På forhånd mange tak.
Mit spørgsmål er, hvordan du kan se at t = 1 over 2 og hvordan kan du tage ln(1) og ln(2) bare sådan?
Håber du gider at svarer :)
På forhånd mange tak.
Svar #6
28. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Nåårh, er det fordi at når jeg sætter fx. 1 ind istedet for t, så er ligningen lig 0 og omvendt, når jeg indsætter 2 istedet for t?
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
