Kemi

addering

23. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle sammen..

Jeg har lavet alle del opgaverne i denne opgave men mangler de to sidste, håber nogen ka hjælpe med dem:

Jeg har fundet tre forskellige C2H2Cl2:

1) 1,1-dichlorethen (C2H2Cl2, Trivialnavn: Vinylidenchlorid)


2) cis-1,2-dichlorethen (C2H2Cl2, Trivialnavn: Cis)


3) trans-1,2-dichlorethen (C2H2Cl2, Trivialnavn: Trans)


Der står nu at de 3 isomere forbindelser kan bringes til at addere dibrom. Herved fås 4 isomere bromforbindelser.

Hvordan gør jeg det og hvad bliver strukturformler og navne for de 4 isomere bromforbindelser..?

Min lærer har sagt at der alligevel kun er to, men jeg har fundet 4, er de rigtige..?:

1,2 dibrom-1,2dichlor-ethan

1,1 dibrom-2,2dichlor-ethan

1,1 dibrom -1,2 dichlor-ethan

1,2 dibrom-1,1dichlor-ethan

Er der så nogen af dem der ikke passer..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du starer med Cl på enten 1,1 position eller 1,2. Når du tilsætter Br sættes den ind på de "ledige" pladser, d.v.s. et Br på 1 og et Br på 2. (1 og 2 er det to kulstofatomer).

Ved Cl på 1,1 får du Br på 1 og 2
Ved Cl på 1,2 får de Br på 1 og 2

Du kan ikke sætte begge Br på 1 eller 2, da dobbeltbindingen går mellem 1 og 2.

Svar #2
23. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

er du helt sikker..?

ka du fortælle/viser mig hvordan strukturformlerne kommer til at se ud så..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det er lidt vanskeligt at tegne her med jeg prøver´. DCE = Dichlorethylen.

1,1 DCE:
Cl
!
C=C
!
Cl

Adder Br2:

Cl
!
Br-C-C-Br
!
Cl

1,2 DCE

ClCl
! !
C=C

Adder Br2

ClCl
! !
C-C
! !
BrBr

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2007 af frodo (Slettet)

i dit andet (!) indlæg om det samme, har jeg svaret dig. Der ER 4 forskellige produkter

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af frodo (Slettet)

men nogle af dine bud er forkerte ligesom #1 skriver

Svar #6
23. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

ved ikke hvordan jeg skal finde de to sidste så..

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2007 af frodo (Slettet)

det ville hjælpe gevaldigt hvis du udfyldte din profiltekst ordentligt, så man kan se hvor du befinder dig i uddannelsesmøllen.
Går du i 1.g skal du nok kun kende til de 2, men går du i 3.g skulle du kunne se den optiske aktivitet. Går du på et højere niveau, bør du også kunne se hvilke forbindelser der laver hvilke addukter.

Men derfor er det stadig forkert hvis din lærer påstår at der kun er to addukter.

Svar #8
23. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

min lære har bare sagt at vi ikke har lært det vi skal for at kende de addukter..

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2007 af frodo (Slettet)

ok.
De sidste to har noget at gøre med at den rumlige opbygning gør at 1,2dibrom-1,2-dichlorethan findes i 3 forskellige former. Hvis man bygger den med et molekylebyggesæt, vil man se at de ikke er helt ens. De kan ikke dække hinanden. Man kalder det stereoisomeri.

Svar #10
23. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

ok, men de to altså er som kemiersjover skriver..?

Jeg går i 2.g, og er det så de eneste to jeg ska bruge..?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2007 af frodo (Slettet)

ja, det er.
Hvis din lærer ikke mener I har lært nok til at se de sidste 2, er det jo sådan det er.

Skriv et svar til: addering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.