Matematik
Trigonometri
23. januar 2007 af
NuGa_73 (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som lyder:
En trekant har vinklen A = 53,8 grader c = 5,5 og arealet T = 24,4
Jeg skal nu finde siden b og a.
Jeg sætter ind i formlen for areal:
24,4=½b * 5,5 * sin(53,8)
Men så går jeg allerede lidt i stå. Jeg vil gerne starte med at gange med 2 for at få opløst brøken. Men kan ikke rigtigt finde ud af hvor jeg deler leddene? Hvor mange af de ovenstående tal skal ganges med 2?
Jeg har en opgave som lyder:
En trekant har vinklen A = 53,8 grader c = 5,5 og arealet T = 24,4
Jeg skal nu finde siden b og a.
Jeg sætter ind i formlen for areal:
24,4=½b * 5,5 * sin(53,8)
Men så går jeg allerede lidt i stå. Jeg vil gerne starte med at gange med 2 for at få opløst brøken. Men kan ikke rigtigt finde ud af hvor jeg deler leddene? Hvor mange af de ovenstående tal skal ganges med 2?
Svar #1
23. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
24,4 = ½ * b * 5,5 * sin(53,8)
Du kan gange begge sider med 2, hvis det er det du vil. Det kommer til at se således ud:
2 * 24,4 = 2 * ½ * b * 5,5 * sin(53,8)
2 og ½ på højre side "går ud med hinanden", da produktet af dette giver 1. Du skal ikke gange alle talene på højre side med 2.
Du kan gange begge sider med 2, hvis det er det du vil. Det kommer til at se således ud:
2 * 24,4 = 2 * ½ * b * 5,5 * sin(53,8)
2 og ½ på højre side "går ud med hinanden", da produktet af dette giver 1. Du skal ikke gange alle talene på højre side med 2.
Skriv et svar til: Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
