Matematik
Vektor regning
16. marts 2004 af
Lady in red (Slettet)
Hej igen. så er jeg desværre endnu engang kørt fast...
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A (2 , 3). Parallelogrammet
ABCD er bestemt ved
vekktor AB = (1 over 3) og vektor AD = (3 over -2)
Bestem koordinatsættet til punktet C.
Jeg ved slet ikke hvad man skal gøre, har prøvet at lave en tegning, og kan egnetlig os sagtens aflæse det derudfra, men jeg tror bare ikke det er nok.. der står jo at man skal bestemme...
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A (2 , 3). Parallelogrammet
ABCD er bestemt ved
vekktor AB = (1 over 3) og vektor AD = (3 over -2)
Bestem koordinatsættet til punktet C.
Jeg ved slet ikke hvad man skal gøre, har prøvet at lave en tegning, og kan egnetlig os sagtens aflæse det derudfra, men jeg tror bare ikke det er nok.. der står jo at man skal bestemme...
Svar #1
16. marts 2004 af Blaavand (Slettet)
De to vektorer skal adderes. Den vektor som fremkommer skal du blot flytte ud til punkt A, og der hvor vektoren AB+AD så rammer - ja det er i punkt c.
Svar #2
16. marts 2004 af emul0c
Du skal lægge de to vektorer sammen...
altså vektor AB+AD = (Xa+Xb over Ya+Yb)
altså (1+3 over 3+(-2)) = (4 over 1)
så punkt c = (4,1).
altså vektor AB+AD = (Xa+Xb over Ya+Yb)
altså (1+3 over 3+(-2)) = (4 over 1)
så punkt c = (4,1).
Svar #4
16. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
Jeg får punktet til C(6,4).
Opgaven er at finde stedvektoren OC. OC=OA+AD+AB (Nemt at se hvis man tegner det).
Man har punktet A(2,3) og dermed er stedvektoren OA(2 over 3). De tre vektorer lægges så sammen og man har OC som også er punktet C hvis den lægges ned.
Opgaven er at finde stedvektoren OC. OC=OA+AD+AB (Nemt at se hvis man tegner det).
Man har punktet A(2,3) og dermed er stedvektoren OA(2 over 3). De tre vektorer lægges så sammen og man har OC som også er punktet C hvis den lægges ned.
Skriv et svar til: Vektor regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
