Matematik

hjælp!!!

25. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Har denne opgave :

En størrelse ændrer sig i 4 år med følgende procenter 11%, 15%, -8% og 3 %

Beregn gennemsnitlige årlige procentvise ændring i den 4 årsperiode??

Kan man bare stille det så simpelt op = 11+15+(-8)+3
= 21 / 4
= 5,25%

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Guruen (Slettet)

du skal benytte sig af formlen for gennemsnitlig vækstrate:

r=nsqrt((1+r1)(1+r2)(1+r3)...(1+rn)) - 1

hvor n er antallet af terminer (det er i øvrigt den n'te rod af det lange udtryk - IKK n*sqrt....)
n er i dit tilfælde 4..

Svar #2
25. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg skal bruge den formel??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af mathon

S for størrelse

S*1,11*1,15*0,92*1,03=S*(1+x/100)^4
hvoraf

(1+x/100)^4 = 1,11*1,15*0,92*1,03

1+x/100 = [1,11*1,15*0,92*1,03]^(1/4)

x/100 = [[1,11*1,15*0,92*1,03]^0,25-1]

x = [[1,11*1,15*0,92*1,03]^0,25-1]*100



Svar #4
25. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

kan det passe det giver 4,872%

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2007 af mathon

JA det kan

Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.