Matematik

integration

25. januar 2007 af *PP* (Slettet)
Hej.. Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Gør rede for at:

S 1/(x^1/2)*(1+2x)* e^x dx = 2x^1/2*e^x + k

S = integrations tegn..
(Uden hjælpemidler)

Nogen der kan hjælpe,? jeg er gået lidt i stå.. formoder man skal bruge partiel integration, men jeg kan ikke få det til at gå op..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

Integrationsprøven vil være oplagt, når du har givet et facit. Differentier højresiden og så skulle det passe med integranden, hvis det er sandt.

Svar #2
25. januar 2007 af *PP* (Slettet)

Jamen, hvis jeg integrerer højresiden, så får jeg jo ikke de (1+2x) med?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

#2 Du Differentierer højresiden:
(2x^(1/2)·e^x + k)´ = x^(-1/2)·e^x + 2x^(1/2)·e^x = 1/(x^(1/2))·e^x + 2x/(x^(1/2))·e^x = 1/(x^(1/2))·(1+2x)·e^x

Så det passer.

Svar #4
25. januar 2007 af *PP* (Slettet)

Okay tak for hjælpen, nu giver det bedre mening :)
havde vist lavet en fejl midt i udregningerne..

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=24618


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.