Matematik
Omskriv (regler)
25. januar 2007 af
TumbeTV (Slettet)
Hej, jeg ahr virkelig brug for hjælp, jeg skal omskrive følgende, men jeg forstår ikke princippet :(
Opgaven lyder bare:
"0mskriv:
169 - y^2
a^2 - x^2
4x^2 - 625
4 + y^2 - 4y
x^2 + 22x + 121
25 + x^2 + 10x
y^2 + 49 - 14y
16x^2 - 81
Jeg forstår virkelig ikke opgaven. Er der ikke en der er sød at hjælpe/forklare kort? Det ville virkelig hjælpe mig.
Opgaven lyder bare:
"0mskriv:
169 - y^2
a^2 - x^2
4x^2 - 625
4 + y^2 - 4y
x^2 + 22x + 121
25 + x^2 + 10x
y^2 + 49 - 14y
16x^2 - 81
Jeg forstår virkelig ikke opgaven. Er der ikke en der er sød at hjælpe/forklare kort? Det ville virkelig hjælpe mig.
Svar #1
25. januar 2007 af allan_sim
#0.
Tanken er, at du skal have fat i de tre kvadratsætninger:
^2=x^2+2xy+y^2 \\ (x-y)^2=x^2-2xy+y^2 \\ (x+y)\cdot (x-y)=x^2-y^2$)
Hvis du har tre led stående, skal du have fat i en af de to første, hvis du har to led stående, skal du have fat i den sidste.
Lad os tage den første som eksempel:
Her er der to led, så det er den sidste af kvadratsætningerne, du skal have fat i. I den kan du se, at dit første led sat i anden potens skal give 169. Hvilket tal har det sådan? Det må være 13. Tilsvarende må det være y, der giver y^2, når vi sætter i anden potens.
Derfor vil omskrivningen for den første være
\cdot (13-y)$)
Prøv noget tilsvarende med de andre.
Tanken er, at du skal have fat i de tre kvadratsætninger:
Hvis du har tre led stående, skal du have fat i en af de to første, hvis du har to led stående, skal du have fat i den sidste.
Lad os tage den første som eksempel:
Her er der to led, så det er den sidste af kvadratsætningerne, du skal have fat i. I den kan du se, at dit første led sat i anden potens skal give 169. Hvilket tal har det sådan? Det må være 13. Tilsvarende må det være y, der giver y^2, når vi sætter i anden potens.
Derfor vil omskrivningen for den første være
Prøv noget tilsvarende med de andre.
Svar #3
25. januar 2007 af TumbeTV (Slettet)
#1: Tusind tak, det prøver jeg så! :)
#2: Ja, nemlig, hvad? Min lærerinde er utrolig dårlig til at forklare, og opgave lyder bare: Omskriv.
#2: Ja, nemlig, hvad? Min lærerinde er utrolig dårlig til at forklare, og opgave lyder bare: Omskriv.
Svar #6
25. januar 2007 af TumbeTV (Slettet)
#5; ikke helt, tror jeg :/ Vil du ikke tage et eksempel mere, bare ganske kort?
Skriv et svar til: Omskriv (regler)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
