Kemi
Chipsforsøg
25. januar 2007 af
Kris10na (Slettet)
Hej.. Jeg har lavet et forsøg i kemi, hvor vi spaltede fedt fra nogle chips, ved hjælp af pentan...
Nu er mit spørgsmål bare, hvorfor er pentan specielt god til at lave en spaltning af fedt?
Håber der er nogen der kan svaret;) som måske vil hjælpe mig...
Nu er mit spørgsmål bare, hvorfor er pentan specielt god til at lave en spaltning af fedt?
Håber der er nogen der kan svaret;) som måske vil hjælpe mig...
Svar #1
25. januar 2007 af sapiens (Slettet)
fordi det er et upolært stof, hvilket fedtstoffer (for det meste) også er.
i princippet kunne det også have været hexan :)
ps: spalte er måske et forkert ord at bruge i den sammenhæng. så tror man, at der er sket en kemisk proces. jeg vil kalde det en ekstrahering :)
i princippet kunne det også have været hexan :)
ps: spalte er måske et forkert ord at bruge i den sammenhæng. så tror man, at der er sket en kemisk proces. jeg vil kalde det en ekstrahering :)
Skriv et svar til: Chipsforsøg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.