Matematik
parabeltangent
27. januar 2007 af
wwwhej (Slettet)
en parabel har ligningen:
y=2x^2-3x-2
punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2
a) bestem en ligning for parabeltangenten i A og for parabeltangenten i B
b) bestem et gradtal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter
y=2x^2-3x-2
punkterne A og B ligger på parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2
a) bestem en ligning for parabeltangenten i A og for parabeltangenten i B
b) bestem et gradtal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter
Svar #2
27. januar 2007 af mathon
f(0) = -2 og f(2) = 0
og hvad ellers?
hvad med f'(x) til bestemmelse af tangenternes hældningskoefficienter!!!
og hvad ellers?
hvad med f'(x) til bestemmelse af tangenternes hældningskoefficienter!!!
Svar #4
27. januar 2007 af mathon
f'(x)=2*2*x-3
f'(x)=4*x-3
f'(0)=4*0-3 = -3
f'(2)=4*2-3 = 5
nu har du hældningstallene for de to tangenter. Du mangler nu at finde deres ligninger
benyt
y-f(yo)=f'(xo)(x-xo) to gange
f'(x)=4*x-3
f'(0)=4*0-3 = -3
f'(2)=4*2-3 = 5
nu har du hældningstallene for de to tangenter. Du mangler nu at finde deres ligninger
benyt
y-f(yo)=f'(xo)(x-xo) to gange
Skriv et svar til: parabeltangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
