Matematik

Hvad skal jeg her ?! Hmm..HJÆLP!

28. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Jeg ved for det første overhovedet ikke hvad opgaven går ud på, løses.. ?!

Bestem følgende summer S1 = 1+2+4+8+…+ 2048, S2 = 1 + 3·2 + 3·22 + 3·23 +…+ 3·512,
S3 = 9 + 3 + 1 +…+ 1/729


Er ikke med :)!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Du skal simpelthen bestemme summen af (i S1)

1+2+4+8+16+32+64+128+256+512+1024+2048

dette kan du gøre ved at hamre stykket ind på lommeregner, eller du kan finde en formel for summen af rækken

n
Sum 2^i
i=1

Den første metode er nok nemmest, den anden er sjovest. :P

De to andre laves på samme måde - først finder du det system, rækken er bygget op efter, og så regner du ud.

Svar #2
28. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Aha.. jamen jeg takker mange gange!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af mathon

kender du summen af en kvotientrække?

Sn=1+q+q^2+q^3+q^4+............q^(n-2)+q^(n-1)

Sn=(q^n - 1)/(q-1)

her er q=2

s12 = (2^12 - 1)/(2-1)=2^12 - 1 = 4095

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Her er en interessant række:
(Den alternative harmoniske række):
1-(1/2)+(1/3)-(1/4)+(1/5)- ....

Er der nogen, der kan regne ud, hvad summen giver? :-)
Den har en interessant løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af allan_sim

#4.
Ja, men det er næppe mig, du mener :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

Det giver den naturlige logaritme til 2.
#5: Havde du løsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Her er en anden interessant række:

Z(s)=1+1/2^s+1/3^s+1/4^s+1/5^s... , s € C

Nogen der kan finde de værdier af s der opfylder Z(s)=0?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2007 af allan_sim

#6.
Ja, det er rutinestof på matematikuddannelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2007 af allan_sim

#7.
Måske skulle du spørge Riemann?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2007 af Mark-N (Slettet)

#7: Det er ikke sikkert, at man kan løse den, selvom den har en løsning.

Skriv et svar til: Hvad skal jeg her ?! Hmm..HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.