Matematik

Trigonometri opg. (Hjælp)

28. januar 2007 af Pavilion (Slettet)
Den hedder således:

To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinie I. A sejler i afstanden 1200m fra I, mens B sejler 1000m fra I. Klokken 12:00 er vinklen V mellem sejlretningen for A og sigtelinien fra A til et fyrtårn F lig med 40grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel U er lig med 48grader.

- Beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet.

Jeg aner kort sagt ikke hvordan jeg skal gribe den an.
Nogen der kan hjælpe, bringe lidt lys over den?

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af rexden1

I princippet er det vel bare pythagoras du skal bruge.

Sådan som jeg forstår opgave, vil hvert skib danne en retvinklet trekandt med kysten, fyrtårnet og skibet selv.

vinklen fra skib A til fyrtånet er lig med 40°, vinklen i lige linje fra skibet indtil kysten og "hen" til fyrtårnet er 90°, den sidste vinkel i tekanten er så: 180 - 90 - 40 = 50°

Nu har du alle vinkler, + den ene kates længde som var 1200 m, så skal du bare finde en formel som kan beregne siderne ud fra ovenstående oplysninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2007 af rexden1

Længden fra skib A, kan udtrykkes vha. af følgende:

b/cos(A) = c

1200/cos(40) = c

c = 1566,4887


Svar #3
28. januar 2007 af Pavilion (Slettet)

Ok mange tak :)

Skriv et svar til: Trigonometri opg. (Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.