Matematik
sin, tan & cos . Forståelse
29. januar 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hvordan løser jeg disse ??
Kunne I evt bruge et eksempel for hver opgave /:
For mig synes opg 1 og 7 umildbare ens?
OBS!: Ø er ikke bokstavet Ø men derimod et 0 med en streg i , Jeg går ud fra, at det indikerer x (det ukendte), grundet opg 9, hvor Ø udregnes.
1) Løs følgende trigonomiske ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a) 13 sin 2Ø = 5
b) cos(Ø/3)=-0.7
c) tan(Ø-110grader)=1.5
d) cos3Ø = 2 sinØ
e) sin (Ø/2)-30grader)=-0.65
7) udregn følgende ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a)sin2Ø=-0.6
b) cos(Ø+40grader)=-0.25
c) tan(2Ø/3)=1.3
9) Udregn Ø i rangen 0 grader til 360 grader for disse:
a)tanØ= tan 25grader
b)cosØ= -cos 30grader
c)sinØ+sin80grader= 0
d)tanØ+tan 15grader= 0
Kunne I evt bruge et eksempel for hver opgave /:
For mig synes opg 1 og 7 umildbare ens?
OBS!: Ø er ikke bokstavet Ø men derimod et 0 med en streg i , Jeg går ud fra, at det indikerer x (det ukendte), grundet opg 9, hvor Ø udregnes.
1) Løs følgende trigonomiske ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a) 13 sin 2Ø = 5
b) cos(Ø/3)=-0.7
c) tan(Ø-110grader)=1.5
d) cos3Ø = 2 sinØ
e) sin (Ø/2)-30grader)=-0.65
7) udregn følgende ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a)sin2Ø=-0.6
b) cos(Ø+40grader)=-0.25
c) tan(2Ø/3)=1.3
9) Udregn Ø i rangen 0 grader til 360 grader for disse:
a)tanØ= tan 25grader
b)cosØ= -cos 30grader
c)sinØ+sin80grader= 0
d)tanØ+tan 15grader= 0
Svar #2
30. januar 2007 af LineAndersen95 (Slettet)
Du har vel et hæfte eller lign. med regneregler?
Du skal bruge disse i opgaverne.. :D
Her er den første opgave:
13 sin 2Ø = 5 <=> sin 2Ø = 5/13 <=> 2Ø = sin^-1 (5/13) <=> Ø = (sin^-1(5/13))/2
Du skal bruge disse i opgaverne.. :D
Her er den første opgave:
13 sin 2Ø = 5 <=> sin 2Ø = 5/13 <=> 2Ø = sin^-1 (5/13) <=> Ø = (sin^-1(5/13))/2
Skriv et svar til: sin, tan & cos . Forståelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
