Fysik
Huritg hjælp - luftmodstand
29. januar 2007 af
PinQoo (Slettet)
Luftmodstanden F på en kugleformet genstand med radius r kan beskrives ved et udtryk af formen:
F = K * r^2 * v^2
hvor v er kuglens fart og k=0,820 kg/m^3
- Forklar, hvorfor kuglen efter en vis faldtid vil bevæge sig med konstant fart, vis at den konstante fart vo for en kugle er 91,9 m/s
Nogen der kan hjælpe? ved virkelig ikk hvordan jeg skal forklare det.. please hjælp, havde overset det og skal afleveres i morgen
kan sagtens vise at vo= 91,9 m/s
F = K * r^2 * v^2
hvor v er kuglens fart og k=0,820 kg/m^3
- Forklar, hvorfor kuglen efter en vis faldtid vil bevæge sig med konstant fart, vis at den konstante fart vo for en kugle er 91,9 m/s
Nogen der kan hjælpe? ved virkelig ikk hvordan jeg skal forklare det.. please hjælp, havde overset det og skal afleveres i morgen
kan sagtens vise at vo= 91,9 m/s
Svar #1
29. januar 2007 af Peden (Slettet)
Et legeme bevæger sig med konstant fart når summen af kræfter på legemet er nul. Derfor bevæger det sig med 91,9m/s når luftmodstanden er lig med tyngdeaccelerationen.
Svar #2
29. januar 2007 af unobuno (Slettet)
Farten er konstant. Da ved du fra newtons 1. lov at den resulterende kraft Fres lig 0 N
Der er to krafter der påvirker din kugle tyngdekraften Ft = m * g
og luftmodstanden
Fmod = K * r^2 * v^2
Disse to krafter virker i hver sin retning (hhv. ned og op) og den resulterende kraft er som en vektor da givet ved at lægge de to sammen
Fres = Ft + Fmod = m*g + K * r^2 * v^2
vi har at der på et tidspunkt vil opstå ligevæt mellem de to kræfter
Fres = m*g + K * r^2 * v^2 =0
v^2 = -m*g/(K*r^2)=91,9 m/s
Husk selv de rigtige fortegn (bevægelsesretningerne:))
Der er to krafter der påvirker din kugle tyngdekraften Ft = m * g
og luftmodstanden
Fmod = K * r^2 * v^2
Disse to krafter virker i hver sin retning (hhv. ned og op) og den resulterende kraft er som en vektor da givet ved at lægge de to sammen
Fres = Ft + Fmod = m*g + K * r^2 * v^2
vi har at der på et tidspunkt vil opstå ligevæt mellem de to kræfter
Fres = m*g + K * r^2 * v^2 =0
v^2 = -m*g/(K*r^2)=91,9 m/s
Husk selv de rigtige fortegn (bevægelsesretningerne:))
Skriv et svar til: Huritg hjælp - luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
