Matematik
Fixpunkt
18. marts 2004 af
john vs. jon (Slettet)
Hej..
har brug for lidt hjælp..!!
opg. lyder:
Hvis der på grafen for y=f(x) findes et punkt med koordinaterne(t,t), klades t for et fixpunkt. betingelsen er altså, at f(t)=t. bereng eventulle fixpunkter for f
1) f(x)=x^2-2
2) f(x)=kvad(12-x)
opgaven er sikkert let nok, kan bare ikk lige se hvordan man regner den ud.
På forhånd tak..
har brug for lidt hjælp..!!
opg. lyder:
Hvis der på grafen for y=f(x) findes et punkt med koordinaterne(t,t), klades t for et fixpunkt. betingelsen er altså, at f(t)=t. bereng eventulle fixpunkter for f
1) f(x)=x^2-2
2) f(x)=kvad(12-x)
opgaven er sikkert let nok, kan bare ikk lige se hvordan man regner den ud.
På forhånd tak..
Svar #3
18. marts 2004 af 404error (Slettet)
F.eks. for 2) haves, idet vi antager x<=12 for veldefinerethed af f, samt x>=0
x=sqrt(12-x);
kvadrér på begge sider
x^2=12-x.
Løs andengradsligningen - du finder, at x=-4 og x=3 er løsninger. Kun den sidste er en løsning til den oprindelige ligning.
Gør tilsvarende i 1).
x=sqrt(12-x);
kvadrér på begge sider
x^2=12-x.
Løs andengradsligningen - du finder, at x=-4 og x=3 er løsninger. Kun den sidste er en løsning til den oprindelige ligning.
Gør tilsvarende i 1).
Svar #5
18. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)
ømmh har lige et problem til...
det omhandler det samme:
f(x)=x
f(x)=ax+b
hvad så der..???
det omhandler det samme:
f(x)=x
f(x)=ax+b
hvad så der..???
Svar #6
18. marts 2004 af 404error (Slettet)
Du må lige uddybe lidt. Mener du at du skal finde fikspunktet for f(x)=ax+b?
Skriv et svar til: Fixpunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
