Matematik

b) Bestem koordinaterne til A og B:

30. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
En kurve i planen er givet ved ligningen:

x^2-y^2-3/4x^4=0

Linjen l med ligningen:

y=1/4x-1/2

b)Bestem koordinaterne til A og B

Hvordan gør jeg det?

JJ

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

Hvis det er skæringspunkter A og B, kunne du indsætte y = 1/4x-1/2 i ligningen x^2-y^2-3/4x^4 = 0.
Du kan bruge lommeregneren til at løse ligningen, da der står "bestem" og ikke "beregn".

Svar #2
30. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Så jeg skal ændre y i x^2-y^2-3/4x^4 = 0 -
til 1/4x-1/2

Altså--> x^2-(1/4x-1/2)^2-3/4x^4 = 0

Eller hvordan?.

A og B er 2 punkter, jeg skal finde deres koordinater.

Svar #3
30. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Når jeg gør det - finder jeg deres x-koordinater

Hvordan finder jeg deres Y-koordinater så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

#2 Ja. Jeg gik ud fra at det var skæringspunkter, man skulle finde.
#3 y-koordinater, finder du ved at indsætte x-koordinater i en af de to ligninger (efter eget valg).

Svar #5
31. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvad gør jeg?

Svar #6
31. januar 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Tak, har fundet ud af det.. Tak for hjælpen i øvrigt

Skriv et svar til: b) Bestem koordinaterne til A og B:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.