Matematik

vektorer

18. marts 2004 af Lady in red (Slettet)
Håber ikke at I snart er ved at være trætte af at jeg hele tiden skal ha hjælp... Men I skal vide at jeg er meget taknemlig, det er rigtig dejligt at I gider hjælpe. Tusind tak!

Har endnu et lille spørgsmål:

Hvordan finder jeg længden af vektor a + b (opgave 3 på denne side http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-1-MED.pdf

Jeg har på fornemmelsen at det er noget med at den skal sættes i anden ... men ved ik helt hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du kan vælge at lægge det ind i et koordinatsystem. Her kan du kalde a(5 over 0) og b(x over y). Du skal så finde b. Her kan du bruge formlen |a|*|b|*cosv=a1*b1+a2+b2

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

a2*b2 endda

Svar #3
18. marts 2004 af Lady in red (Slettet)

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke helt forstår hvad du vil have mig til at gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du skal finde b's koordinater. da a2=0 finder du at (5*3*cos60)/a1=b1

Du ved derefter at |b|=3
sqrt(b1^2+b^2)=3
og du kan finde b's andenkoordinat. herefter er det bare at lægge vektorer sammen

Svar #5
18. marts 2004 af Lady in red (Slettet)

Hej mads. Tusind tak for hjælpen! Nu forstår jeg det...
Kan det passe at b1=1,5 og b2= sqrt(6,75)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

det passer sikkert fint

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.