Matematik
sin, tan & cos . Grafisk
31. januar 2007 af
Sannaen (Slettet)
trigonometriske ligninger
Hvordan løser jeg disse ??
Kunne I evt bruge et eksempel for hver opgave /:
For mig synes opg 1 og 7 umildbare ens?
OBS!: Ø er ikke bokstavet Ø men derimod et 0 med en streg i , Jeg går ud fra, at det indikerer x (det ukendte), grundet opg 9, hvor Ø udregnes.
Stykkerne skal udregnes via lommeregner (jeg har en TI-84+) Og Grafisk !
Er det skæringspunktet af de to linjer, som er resultatet?
1) Løs følgende trigonomiske ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a) 13 sin 2Ø = 5
b) cos(Ø/3)=-0.7
c) tan(Ø-110grader)=1.5
d) cos3Ø = 2 sinØ
e) sin (Ø/2)-30grader)=-0.65
7) udregn følgende ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a)sin2Ø=-0.6
b) cos(Ø+40grader)=-0.25
c) tan(2Ø/3)=1.3
9) Udregn Ø i rangen 0 grader til 360 grader for disse:
a)tanØ= tan 25grader
b)cosØ= -cos 30grader
c)sinØ+sin80grader= 0
d)tanØ+tan 15grader= 0
Hvordan løser jeg disse ??
Kunne I evt bruge et eksempel for hver opgave /:
For mig synes opg 1 og 7 umildbare ens?
OBS!: Ø er ikke bokstavet Ø men derimod et 0 med en streg i , Jeg går ud fra, at det indikerer x (det ukendte), grundet opg 9, hvor Ø udregnes.
Stykkerne skal udregnes via lommeregner (jeg har en TI-84+) Og Grafisk !
Er det skæringspunktet af de to linjer, som er resultatet?
1) Løs følgende trigonomiske ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a) 13 sin 2Ø = 5
b) cos(Ø/3)=-0.7
c) tan(Ø-110grader)=1.5
d) cos3Ø = 2 sinØ
e) sin (Ø/2)-30grader)=-0.65
7) udregn følgende ligninger for 0 grader < = Ø < = 360 grader
a)sin2Ø=-0.6
b) cos(Ø+40grader)=-0.25
c) tan(2Ø/3)=1.3
9) Udregn Ø i rangen 0 grader til 360 grader for disse:
a)tanØ= tan 25grader
b)cosØ= -cos 30grader
c)sinØ+sin80grader= 0
d)tanØ+tan 15grader= 0
Svar #1
31. januar 2007 af Polle (Slettet)
Du skal isolere Ø, eks. på opgave 1: sin(2*Ø)=5/13 <=> 2*Ø=arcsin(5/13) <=> Ø=(1/2)*arcsin(5/13). Husk at stille din lommeregner i grader!! Da du ellers får resultater i radianer. Som du kan se, er det ligesom at regne ganske almindelige ligninger.
Svar #2
31. januar 2007 af Sannaen (Slettet)
#1 Men ligningen skal ikke "udregnes" eller noget. Den skal indsættes i et koordinatsystem
Skriv et svar til: sin, tan & cos . Grafisk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
