Matematik
Monotoniforhold.
31. januar 2007 af
MadeInBrazil (Slettet)
Monotoniforhold er ikke min stærke side. Derfor tænkte jeg at jeg ille søge hjælp her.
Opgaven lyder således:
Idet a er en konstant, er funktionen g bestemt ved
g(x)=x^3-2x^2-4x+4+a.
Jeg skal så bestemme monotoniforholdene for g.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg gør?
Opgaven lyder således:
Idet a er en konstant, er funktionen g bestemt ved
g(x)=x^3-2x^2-4x+4+a.
Jeg skal så bestemme monotoniforholdene for g.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg gør?
Svar #1
31. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)
Da det er en konstant og den ikke er faktor i et led, hvor en variabel indgår, så kan du glemme den fuldstændigt, når du bare skal finde monotoniforhold.
Svar #2
31. januar 2007 af MinSkat (Slettet)
Bestem først g'(x)
derefter løser du ligningen g'(x) = 0, dette giver nogle punkter hvori g(x) ikke er defineret.
Disse afsætter du på en monotonilinje.
Indsæt nu nogle værdier af x i g'(x). De skal naturligvis være fra forskellige intervaller på monotonilinjen. Er g'(x) positiv er g(x) voksende i dette interval. Er den negativ er g(x) aftagende.
derefter løser du ligningen g'(x) = 0, dette giver nogle punkter hvori g(x) ikke er defineret.
Disse afsætter du på en monotonilinje.
Indsæt nu nogle værdier af x i g'(x). De skal naturligvis være fra forskellige intervaller på monotonilinjen. Er g'(x) positiv er g(x) voksende i dette interval. Er den negativ er g(x) aftagende.
Skriv et svar til: Monotoniforhold.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
