Matematik
Godaften..
31. januar 2007 af
2raan (Slettet)
Jeg fik en lektie for forleden.
Spørgesmålet lød: En størrelse ændrer sig i 4 på hinanden følgende år med 11 %, 15 %, - 8 %, og 3 %. beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i denne 4 årsperiode.
jeg ved ikke helt hvad jeg skal.. men skal jeg ikke tage gennemsnittet af de fire procentvisninger.. ?
Spørgesmålet lød: En størrelse ændrer sig i 4 på hinanden følgende år med 11 %, 15 %, - 8 %, og 3 %. beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i denne 4 årsperiode.
jeg ved ikke helt hvad jeg skal.. men skal jeg ikke tage gennemsnittet af de fire procentvisninger.. ?
Svar #1
01. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Nej, du skal omregne procenterne til fremskrivningsfaktorer:
1+r = den 4. rod af (1,11·1,15·0,92·1,03)
1+r = 1,0487
r = 4,87%
1+r = den 4. rod af (1,11·1,15·0,92·1,03)
1+r = 1,0487
r = 4,87%
Skriv et svar til: Godaften..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
