Engelsk
Engelsk Oversættelse - Rettelse
18. marts 2004 af
Lundgren (Slettet)
Hej.. håber der lige er nogle der får tid til at se denne oversættelse igennem for fejl..:o)
"Er vi blevet et samfund af overlevere i stedet for eventyrlystne individer?" spørger en engelsk sociolog.
Hele tiden bliver vi af medierne gjort opmærksom på de farer der lurer overalt: Pornografien på internettet truer med at undergrave samfundsmoralen. P-pillen, som tidligere var forbundet med kvindernes frigørelse, betragtes nu af mange unge som for farlig at bruge, selv om det er sandsynligt, at en uønsket graviditet er mere skadelig for kvindens helbred end brugen af p-piller. De mange lotterier gør os til spillenarkomaner. Mændenes sædkvalitet bliver ringere på grund af ukendte forureningskilder.
Ofte står angsten ikke i forhold til de reele farer, vi udsættes for, men den påvirker i høj grad den måde, vi lever på, og de der udfordrer skæbnen risikerer oven i købet at blive moralsk fordømt for at udsætte andre for fare.
Sociologen slutter med at sige, at et sådant samfund ikke har meget at tilbyde dem, som faktisk vil leve.
”Have we become a society of survivors rather than adventurous individuals?” a British sociologist asks.
In the media, our attention is constantly drawn to the dangers lurking everywhere: On the Internet, pornography threatens to subvert the social morality. The pill which was previously associated with women’s liberation is now considered too dangerous to use by many young people, however, it is likely that an unwanted pregnancy is more injurious to the woman’s health than the use/application of contraceptive pills. The many lotteries make us into pathological gamblers. Men’s semen quality deteriorates due to unknown sources of pollution.
Often, fear is not proportional to the real dangers we are exposed to, but it highly has an effect on the way we live, and those who tempt providence, additionally risk being morally condemned for exposing others to danger.
The sociologist finishes by saying that a society in this manner does not have much to offer those who will actually live
Tak på forhånd..
"Er vi blevet et samfund af overlevere i stedet for eventyrlystne individer?" spørger en engelsk sociolog.
Hele tiden bliver vi af medierne gjort opmærksom på de farer der lurer overalt: Pornografien på internettet truer med at undergrave samfundsmoralen. P-pillen, som tidligere var forbundet med kvindernes frigørelse, betragtes nu af mange unge som for farlig at bruge, selv om det er sandsynligt, at en uønsket graviditet er mere skadelig for kvindens helbred end brugen af p-piller. De mange lotterier gør os til spillenarkomaner. Mændenes sædkvalitet bliver ringere på grund af ukendte forureningskilder.
Ofte står angsten ikke i forhold til de reele farer, vi udsættes for, men den påvirker i høj grad den måde, vi lever på, og de der udfordrer skæbnen risikerer oven i købet at blive moralsk fordømt for at udsætte andre for fare.
Sociologen slutter med at sige, at et sådant samfund ikke har meget at tilbyde dem, som faktisk vil leve.
”Have we become a society of survivors rather than adventurous individuals?” a British sociologist asks.
In the media, our attention is constantly drawn to the dangers lurking everywhere: On the Internet, pornography threatens to subvert the social morality. The pill which was previously associated with women’s liberation is now considered too dangerous to use by many young people, however, it is likely that an unwanted pregnancy is more injurious to the woman’s health than the use/application of contraceptive pills. The many lotteries make us into pathological gamblers. Men’s semen quality deteriorates due to unknown sources of pollution.
Often, fear is not proportional to the real dangers we are exposed to, but it highly has an effect on the way we live, and those who tempt providence, additionally risk being morally condemned for exposing others to danger.
The sociologist finishes by saying that a society in this manner does not have much to offer those who will actually live
Tak på forhånd..
Svar #2
19. marts 2004 af Fingersen (Slettet)
rather than = instead of
the social morality = social morality/morality in societ
Jeg har lige omformuleret en sætning for dig, som du kludrer lidt i:
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people.
el:
The pill, which previously was associated with women's association, is today among young people considered to be too dangerous to be used although an unwanted pregnancy probably is more dangerous to a woman's health than the use of contractive pills.
make us into = make us/transform us into
pathological gamblers = gambling addicts.
Often... = Fear is often all out of proportion to the real dangers/Fear can often not be compared to the real
but it highly... = but it certainly has an effect on the way we live, and (the) people who tempt fate additionally...
a society in this manner = of such manner
those = people who actually want to live.
the social morality = social morality/morality in societ
Jeg har lige omformuleret en sætning for dig, som du kludrer lidt i:
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people.
el:
The pill, which previously was associated with women's association, is today among young people considered to be too dangerous to be used although an unwanted pregnancy probably is more dangerous to a woman's health than the use of contractive pills.
make us into = make us/transform us into
pathological gamblers = gambling addicts.
Often... = Fear is often all out of proportion to the real dangers/Fear can often not be compared to the real
but it highly... = but it certainly has an effect on the way we live, and (the) people who tempt fate additionally...
a society in this manner = of such manner
those = people who actually want to live.
Svar #3
19. marts 2004 af Fingersen (Slettet)
rather than = instead of
the social morality = social morality/morality in society
Jeg har lige omformuleret en sætning for dig, som du kludrer lidt i:
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people.
el:
The pill, which previously was associated with women's association, is today among young people considered to be too dangerous to be used although an unwanted pregnancy probably is more dangerous to a woman's health than the use of contractive pills.
make us into = make us/transform us into
pathological gamblers = gambling addicts.
Often... = Fear is often all out of proportion to the real dangers/Fear can often not be compared to the real
but it highly... = but it certainly has an effect on the way we live, and (the) people who tempt fate additionally...
a society in this manner = of such manner
those = people who actually want to live.
the social morality = social morality/morality in society
Jeg har lige omformuleret en sætning for dig, som du kludrer lidt i:
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people.
el:
The pill, which previously was associated with women's association, is today among young people considered to be too dangerous to be used although an unwanted pregnancy probably is more dangerous to a woman's health than the use of contractive pills.
make us into = make us/transform us into
pathological gamblers = gambling addicts.
Often... = Fear is often all out of proportion to the real dangers/Fear can often not be compared to the real
but it highly... = but it certainly has an effect on the way we live, and (the) people who tempt fate additionally...
a society in this manner = of such manner
those = people who actually want to live.
Svar #4
19. marts 2004 af Fingersen (Slettet)
har lige selv nogle rettelser til mig selv:
prøv at skrive
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people
is by a lot of young people today considered to be too dangerous to use.
prøv at skrive
Although an unwanted pregnancy probably is more harmful to women's health than the use of contractive pills, the pill, which previously was associated with women's liberation, is today considered to be too dangerous to use by a lot of young people
is by a lot of young people today considered to be too dangerous to use.
Skriv et svar til: Engelsk Oversættelse - Rettelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
