Matematik
Skæringpunktet - hjælp
01. februar 2007 af
Amaana (Slettet)
Jeg har lidt svært med denne opgave, håber i kan hjælpe mig.
en parabel er givet ved y=-x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved y= -4x+3
Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.
På forhånden tak
en parabel er givet ved y=-x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved y= -4x+3
Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.
På forhånden tak
Svar #1
01. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Sæt -x^2+4x-t lig med -4x+3. Derefter samler du alle x^2-led, alle x-led og alle konstante led. Så får du en andengradsligning, som du kan løse og finde skæringspunkter for.
Den andengradsligning kan du jo beregne diskriminanten for. Hvis d>0 er der 2 løsninger, og dermed også to skæringspunkter.
Skriv igen, hvis det ikke hjælper dig videre.
Den andengradsligning kan du jo beregne diskriminanten for. Hvis d>0 er der 2 løsninger, og dermed også to skæringspunkter.
Skriv igen, hvis det ikke hjælper dig videre.
Skriv et svar til: Skæringpunktet - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
