Kemi

Kemi-Opgave..Hjælp

03. februar 2007 af lala1234 (Slettet)
hej alle sammen
håber der er en der kan hjælpe med nedenstående opgave:

Bi2(g)--> 2Bi(g)
Ved høj temperatur består vismuthdamp hovedsageligt af Bi2-molekyler og Bi-atomer. Ved et forsøg måltes dissociationsgraden af Bi2-molekyler alfa og trykket som funktion af temperaturen (vist i nedenstående skema). Alfa betegner den brøkdel af Bi2-molekyler, som er spaltet ved den givne temperatur.

T/K p/PA alfa
1148 41,9 0,347
1195 105,9 0,418

a)beregn de to ligevægtskonstanter Kp ved begge T/K(løst)
b) Bestem delta-H-standard for reaktionen?????
Man kan ikke slå enthalpi-værdiern for bismuth op i databogen.. så den er lidt svær..

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Opskriv både ligevægtskonstanten (K) og definitionen af alfa. Omskriv ligningerne, så du udtrykker K ved hjælp af alfa (og trykket). Så kan du beregne K for de to tilstande.

Du har nu to ligevægtskostaner og to temperaturer. Ligevægtskonstantens temperaturafhængig har en nær sammenhæng med delta-H for reaktionen. Den kan du finde i din kemi bog.


Svar #2
04. februar 2007 af lala1234 (Slettet)

Jeg har fået K(1148) til 30,9 og K(1195) til 127,2.. lyder det rigtigt??
jeg kan ikke rigtig finde den formel i min kemi bog,i disse formler indgår både delta-S og delta-G.. Jeg kan godt finde delta-G ved den pågældende temperatur, men så mangler jeg delta-S..??

Svar #3
04. februar 2007 af lala1234 (Slettet)

Har kigget lidt mere på det.. Jeg bruger formlen - delta-G= R*T*lnK, og finder delta-G ved begge temperaturer med hver deres ligevægtskonstant. Derefter indsætter jeg de to delta-G-værdier for begge temperaturer i denne formel: delta-G= delta-H - T*delta-S, så har jeg to udtryk med to ubekendte. Så kan jeg i det ene udtryk isolere delta-S og indsætte den i det andet udtryk og så har jeg delta-H.. jeg får ca. 343 kJ... er det korrekt??



Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg har ikke gennemregnet opgaven, men du skal under alle omstændigheder have en enhed på K.

Ved en ligevægt ved du, at:

delta G = delta H - T * delta S

Hvis du dividere med T på begge sider, og hvis S er temperaturuafhængig kan dette omskrives til:

d(delta G/T)/d(1/T) = delta H.

Ved øget temperatur stiger alfa og tryk, hvor der dannes mere Bi og mindre Bi2, når temperaturen stiger. Dette betyder, at reaktionen er endotherm (le Charteliers princip). Du finder at delta H er positiv, så det stemmer fint overens.

Skriv et svar til: Kemi-Opgave..Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.