Matematik
Procentregning.
04. februar 2007 af
Supervision (Slettet)
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt med tiden. Efter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.
1) Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
2) Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
1) Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
2) Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
Svar #2
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)
1) Da det er eksponentiel udvikling ved du at der gælder:
N=N_0 * e^(-k*t)
Desuden ved du at hvis vi sætter N_0=1, så har du at
N(6)=0,7
Isoler da k og find derfor en formel for udviklingen.
Din opgave er så at finde N(18) ved at sætte 18 ind på t's plads.
2) Du får N(t)=0,05 oplyst. Isoler da t.
N=N_0 * e^(-k*t)
Desuden ved du at hvis vi sætter N_0=1, så har du at
N(6)=0,7
Isoler da k og find derfor en formel for udviklingen.
Din opgave er så at finde N(18) ved at sætte 18 ind på t's plads.
2) Du får N(t)=0,05 oplyst. Isoler da t.
Svar #3
04. februar 2007 af Supervision (Slettet)
Den understreg _ : betyder det bare at 0 står under N ?
Svar #4
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Ja, det betyder at den står nede i index. Man kunne også have skrevet N(0)
Skriv et svar til: Procentregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
