Matematik
Tangentligning og differentialligninger
04. februar 2007 af
bzeiner (Slettet)
For at starte med ligningerne... Jeg kender svarene, man kan desværre ikke komme på, hvordan jeg skal komme frem til dem, derfor leder jeg mere efter en forklaring end et facit...
ligningerne er:
f(x)=sin^6x Resultat = 6cosx*sin^5x
g(x)=(kvadratrod)2x-3 Resultat = 1/(kvadratrod)2x-3
h(x)=3x^5-(2x+4)^3 Resultat = 15x^4-6(2x+4)^2
Desuden skal jeg angive en ligning for tangenten i punktet (3,3) til grafen for funktionen f(x)=(kvadratrod)x^2+7..
Jeg håber I kan hjælpe mig lidt på vej..
ligningerne er:
f(x)=sin^6x Resultat = 6cosx*sin^5x
g(x)=(kvadratrod)2x-3 Resultat = 1/(kvadratrod)2x-3
h(x)=3x^5-(2x+4)^3 Resultat = 15x^4-6(2x+4)^2
Desuden skal jeg angive en ligning for tangenten i punktet (3,3) til grafen for funktionen f(x)=(kvadratrod)x^2+7..
Jeg håber I kan hjælpe mig lidt på vej..
Svar #1
04. februar 2007 af MinSkat (Slettet)
Ligning for tangent:
y-y0 = f'(x)(x-x0)
Start med at finde differentialfunktionen. Indsæt derefter x = 3
Nu har du hældningen f'(x)
y0 = 3 x0 = 3
Indsæt i ovenstående formel og du har svaret
y-y0 = f'(x)(x-x0)
Start med at finde differentialfunktionen. Indsæt derefter x = 3
Nu har du hældningen f'(x)
y0 = 3 x0 = 3
Indsæt i ovenstående formel og du har svaret
Svar #2
04. februar 2007 af bzeiner (Slettet)
Mange tak... Jeg får den til 0,75x+0,75.. ifølge min grafregner skal den blive 0,75x+1,75.. Har siddet med den i lidt tid, kan ikke se hvor jeg gør noget galt =/
y-3=o,75(x-3)
y-3=0,75x-2,25
y=0,75x+0,75
?
y-3=o,75(x-3)
y-3=0,75x-2,25
y=0,75x+0,75
?
Skriv et svar til: Tangentligning og differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
