Kemi

UV-spektroskopi

04. februar 2007 af cs (Slettet)
hej er der nogle der kan hjælpe med denne opgave jeg skal bestemme frekvens, v med en streg over og E(kj/mol) ud fra lambda men kan ikke huske andre formler end lambda=1/frekvens

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af frodo (Slettet)

l=bølgelængde:
f=frekvens
c=lysets hastighed

l*f=c

Svar #2
04. februar 2007 af cs (Slettet)

okay men hvad så med v med streg over hvordan finder jeg den

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

det kunne hjælpe, hvis du skrev hvad "v er streg over er"!!

Svar #4
04. februar 2007 af cs (Slettet)

aner det ikke, det er det jeg håber jeg kan få hjælp til det står der nemlig ikke

Svar #5
04. februar 2007 af cs (Slettet)

enheden en cm^-1

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2007 af frodo (Slettet)

lambda=1/frekvens
ahh...

det v du siger er bølgetallet. Det defineres simpelthen som den reciprokke af bølgelængden i cm.

E=h*f

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

ah ok. sådan noget plejer normalt at stå i bogen :) problemet med symboler er, at det ikke er alle bøger det bruger de samme. fx bruges v (det græske bogstav ny) som symoblet for frekvens i engelsktalende lande, mens det i DK er f. og mange andre eksempelr :)

Svar #8
04. februar 2007 af cs (Slettet)

okay har fundet ud af det men ved i hvordan jeg finder E

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

hvis du kender bølgelængde, så skulle det være ret ligetil.
frodo har givet dig alle de formler du skal bruge i #6 og #1

Svar #10
04. februar 2007 af cs (Slettet)

men så er det vel E=h*f men hvad er h??

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

h er plancks konstant. jeg mener den er 6,63*10^(-34) J*s, men check det lige efter.

Svar #12
04. februar 2007 af cs (Slettet)

okay mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: UV-spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.