Fysik
Fysik opgave.. virker ikke logisk
04. februar 2007 af
corazón (Slettet)
14) Når man i detaljer skal studere, hvordan en gas reagerer med en metaloverflade, må man forlange, at der er meget få andre molekyler i reaktionskammeret. Man arbejder derfor med såkaldte ultrahøjsvakuumsystemer, hvor trykket typisk er 1,3*10^-10 Pa.
Hvor mange molekyler er der ved dette tryk i en beholder med rumfanget 0,20 m3 ved 20 grader?
Her har jeg sagt:
n = p*V/R*V = (1,3*10^-10Pa*0,20m3)/(8,31447pa*m3/mol*K*293K) = 1,0673*10^-14 mol
N = n*Na = (1,0673*10^-14mol)*(6,022*1023 mol-1) = 6427280600 mol <---- Resultatet .. Hmm
Hvor mange molekyler er der ved dette tryk i en beholder med rumfanget 0,20 m3 ved 20 grader?
Her har jeg sagt:
n = p*V/R*V = (1,3*10^-10Pa*0,20m3)/(8,31447pa*m3/mol*K*293K) = 1,0673*10^-14 mol
N = n*Na = (1,0673*10^-14mol)*(6,022*1023 mol-1) = 6427280600 mol <---- Resultatet .. Hmm
Svar #1
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)
hehe :) det er altid godt at vurdere sit resultat. husk at n er angivet i mol. så N kan naturligvis ikke være angivet i mol. din enhed er "molekyler". taget i betragtning at der er 6,022*10^23 molekyler i et mol, så passer det jo meget godt :p
Svar #2
04. februar 2007 af corazón (Slettet)
nåh ja.. Det er jo rigtigt nok, men jeg ville stadig ikke kunne vurdere om det var for mange molekyler.. Fysik er virkelig ikke min stærke side.. hehe men tak for hjælpen med vurderingen :D
Svar #3
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)
tja, det er ca. 622000000000000000000000 molekyler i et mol :)
Skriv et svar til: Fysik opgave.. virker ikke logisk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
