Kemi

pH-beregning...

20. marts 2004 af zukii (Slettet)
Jeg skal udregne pH i første ækvivalenspunkt for reaktionen:

CO3 + H3O - HCO3 + H2O

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2004 af Peter B (Slettet)

såfremt du ikke har nogle gastryk, går jeg ikke ud fra, at du skal bruge henderson hasselbalch ligningen.
bufferligningen er:
pH=pKa+log([B]/[S])
Da koncentrationen af syre og base er identisk i ækvivalenspunktet, er syre/base brøken 1. Logaritmen til 1 er 0.
Derfor er pH=pKa
/Peter

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

hovhov, i ækvivalenspunktet er der ikke lige meget syre og base, det er der halvvejs til ækvivalenspunktet!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2004 af erdos (Slettet)

Kan min kære lille klassekammerat nu ikke finde ud af sit kemi? Hehe...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2004 af Peter B (Slettet)

jeg angrer, og glæder mig over at der læses korrektur herinde :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

det bedst egnede formel er formentlig pH = -log(pKs-log(c)) med det er måske lidt søgt idet hydrogencarbonationen er en MEGET svag syre.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

nej, det må være den formel! :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

flot kasper, formlen hedder selvfølgelig pH = ½*(pKs-log(c))

:)

Skriv et svar til: pH-beregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.