Kemi
ligevægtskonstant
05. februar 2007 af
MissiMissy (Slettet)
hej jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af den er lidt svær.
Opgaen lyder således:
Ved høj temperatur besår vismuthdamp hovedsageligt af Bi2-molekyler og Bi-atomer. Vd et forsøg måltes dissociationsgraden ad Bi2-molekyler s og trykket som funktion af temperaturen, som vist i nedstående tabel. s betegner den brøkdel af Bi2-molekyler, som er spaltet ved den givne temperatur.
T/K p/Pa a
1148 41,9 0,347
1195 105,9 0,418
a) beregn ligevægtskonstanten Kp ved de to temperaturer for ligevægten
Bi2(g) --> 2 Bi(g)
og jeg får Kp(1148)= 7,726
og ved Kp(1195)= 31,793
og så kommer spørgsmål b som jeg ikke kan finde ud af..
b) Bestem (delta)H standard for reaktionen!
Opgaen lyder således:
Ved høj temperatur besår vismuthdamp hovedsageligt af Bi2-molekyler og Bi-atomer. Vd et forsøg måltes dissociationsgraden ad Bi2-molekyler s og trykket som funktion af temperaturen, som vist i nedstående tabel. s betegner den brøkdel af Bi2-molekyler, som er spaltet ved den givne temperatur.
T/K p/Pa a
1148 41,9 0,347
1195 105,9 0,418
a) beregn ligevægtskonstanten Kp ved de to temperaturer for ligevægten
Bi2(g) --> 2 Bi(g)
og jeg får Kp(1148)= 7,726
og ved Kp(1195)= 31,793
og så kommer spørgsmål b som jeg ikke kan finde ud af..
b) Bestem (delta)H standard for reaktionen!
Svar #1
05. februar 2007 af Jelly (Slettet)
b) du bestemmer delta H ved at slå op på din databog og finde de tilhørende H(standard) værdier og løse:
delta H = 2* H(standard)Bi(g) - H(standard) Bi2(g)
derefter kan du udtale dig om reaktionen er endoterm eller exoterm.
delta H = 2* H(standard)Bi(g) - H(standard) Bi2(g)
derefter kan du udtale dig om reaktionen er endoterm eller exoterm.
Skriv et svar til: ligevægtskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
