Kemi
besteligevægtskonstant
05. februar 2007 af
MissiMissy (Slettet)
hej jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af den er lidt svær.
Opgaen lyder således:
Ved høj temperatur besår vismuthdamp hovedsageligt af Bi2-molekyler og Bi-atomer. Vd et forsøg måltes dissociationsgraden ad Bi2-molekyler s og trykket som funktion af temperaturen, som vist i nedstående tabel. s betegner den brøkdel af Bi2-molekyler, som er spaltet ved den givne temperatur.
T/K p/Pa a
1148 41,9 0,347
1195 105,9 0,418
a) beregn ligevægtskonstanten Kp ved de to temperaturer for ligevægten
Bi2(g) --> 2 Bi(g)
og jeg får Kp(1148)= 7,726
og ved Kp(1195)= 31,793
og så kommer spørgsmål b som jeg ikke kan finde ud af..
b) Bestem (delta)H standard for reaktionen!
OBS => jeg kan ikke ifnde delta H standard for Bi 2 molekylet i databogen!
Opgaen lyder således:
Ved høj temperatur besår vismuthdamp hovedsageligt af Bi2-molekyler og Bi-atomer. Vd et forsøg måltes dissociationsgraden ad Bi2-molekyler s og trykket som funktion af temperaturen, som vist i nedstående tabel. s betegner den brøkdel af Bi2-molekyler, som er spaltet ved den givne temperatur.
T/K p/Pa a
1148 41,9 0,347
1195 105,9 0,418
a) beregn ligevægtskonstanten Kp ved de to temperaturer for ligevægten
Bi2(g) --> 2 Bi(g)
og jeg får Kp(1148)= 7,726
og ved Kp(1195)= 31,793
og så kommer spørgsmål b som jeg ikke kan finde ud af..
b) Bestem (delta)H standard for reaktionen!
OBS => jeg kan ikke ifnde delta H standard for Bi 2 molekylet i databogen!
Svar #1
06. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Der er tidligere svaeret på denne opgave. Se om dette link hjælper dig i gang.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=306768
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=306768
Skriv et svar til: besteligevægtskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
