Matematik

vinkel

05. februar 2007 af compaqcompaq (Slettet)
jeg skal finde den spidse vinklen imellem linjen l og førsteaksen. formlen jeg skal bruge er tanV= a

og hældningstallet mener jeg er 2.
men hvordan regner jeg dette ud/den spidse vinkel- ved ikke hvordan jeg skal sætte det ind på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Hældningstallet for linjen er a=2.

tanv=a <=>
v=tan^(-1)(a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Svaret er 60 grader!!

Der er ingen formel der hedder tanV = a
Du tænker måske på tan(A) = a/b . Det er dog en besværlig formel, da du ikke har siden a.
Brug formlen cos(A) = b/c istedet. Du har nemlig b og c, hvis du tænker dig lidt om ;-)

hint. Tegn linjen l ind i enhedscirklen med skæringspunkt i (0,0), og tegn en retvinklet trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Hmm.. Det lader til jeg tog fejl idet man godt, kan bruge formlen tanV = a. Jeg vil dog stadigvæk mene, at det er langt nemmere at bruge cos(A) = b/c.

Svar #4
05. februar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

yes nu gik den op tak:D

kan i så hjælpe mig med hvordan jeg skal løse den her.. er længe siden jeg har haft om andengradslugninger så kan slet ikke huske hvordan jeg kommer videre herfra:

(x-5)^2 + (3-2x-3)^3 = 10

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af me_strix (Slettet)

3-2x-3 = ???

Svar #6
06. februar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

jeg har linjen L : ligning: y = 2x + 3

en cirkel sættes ind i kordinatsystemet.

Nu skal jeg beregne kodinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem denne cirkel og og linjen L.

jeg mener man skal gøre således:

Tage cirklens ligning og så indsætte linjens ligning på y:

(x-5)^2 + (3-2x-3)^3 = 10
men ved ikke hvordan jeg kommer videre herfra

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2007 af mathon

er cirklens ligning

(x-5)^2 + (y-3)^2 = 10 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2007 af mathon

tan^(-1)(2)=63,4349°

Svar #9
06. februar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

altså går ud fra at jeg skal bruge linjens ligning og cirklens. ciklens ligning: (x-5)^2 + (y-3)^2 = 5^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2007 af me_strix (Slettet)

#8

tanV = a <=> V = tan^(-1)(a)

a = sqrt(3)

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Skæringspunktet mellem cirklen og linjen:

Din fremgangs måde i #6 er rigtig, det er din udregning dog ikke..

C: (x-5)^2 + (y-3)^2 = 5^2

L: y = 2x + 3

(x-5)^2 + ((2x+3)-3)^2 = 5^2

(x-5)^2 + (2x)^2 = 25

x^2+25-10x+4x^2-25 = 0

5x^2-10x = 0

Du skal nu finde diskriminanten og udregne x1 og x2. Disse værdier indsætter du i cirklens ligning og isolere y, eller i linjens ligning og isolere y :-)

Svar #12
06. februar 2007 af compaqcompaq (Slettet)

nice nok.. mange mange tak:D

Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.