Kemi
stofmængdekoncentration
07. februar 2007 af
171089 (Slettet)
hej..
er der nogen der vil hjælpe mig med en opgave.. er ikke sikker på hvordan man laver den..
Urinprøver fra sportsfolk, der bliver taget for doping, indeholder ofte op til 200ng 19-norandrosteron pr. mL.
den højest tilladte koncentration af 19-norandrosteron er 2ng pr. mL urin.
Beregn den højest tilladte stofmængdekoncentration af 19-norandrosteron..
molare massen = 276,42g/mol
Jeg har gjort sådan her:
n=m/M=2*10^-9/276,42g/mol= 7,24*10^-12mol
c=n/V=7,24*10^-12mol/0,001L=7,24*10^-9g/mol
passer det?? eller har jeg lavet noget forkert??
Mange tak alligevel..;)
er der nogen der vil hjælpe mig med en opgave.. er ikke sikker på hvordan man laver den..
Urinprøver fra sportsfolk, der bliver taget for doping, indeholder ofte op til 200ng 19-norandrosteron pr. mL.
den højest tilladte koncentration af 19-norandrosteron er 2ng pr. mL urin.
Beregn den højest tilladte stofmængdekoncentration af 19-norandrosteron..
molare massen = 276,42g/mol
Jeg har gjort sådan her:
n=m/M=2*10^-9/276,42g/mol= 7,24*10^-12mol
c=n/V=7,24*10^-12mol/0,001L=7,24*10^-9g/mol
passer det?? eller har jeg lavet noget forkert??
Mange tak alligevel..;)
Svar #1
08. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Det ser da rigtigt ud. Hvorfor tror du ikke på resultatet?
Men pas lige på enhederne.
c er koncentration i mol/l = M
Men pas lige på enhederne.
c er koncentration i mol/l = M
Svar #2
08. februar 2007 af 171089 (Slettet)
Jeg var ikke sikker på at det var rigtigt, fordi koncentrationen er alt for lille.
Skriv et svar til: stofmængdekoncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
