Kemi

Mængdeberegning.

07. februar 2007 af Niinnaaah (Slettet)
Hej, jeg håber meget der er nogle der kan hjælpe mig med dette:

Der skal fremstilles 200 ml 0,05 M bariumchlorid.
Hvor mange gram af saltet, som har sammensætningen BaCl2 * 2 H2O skal afvejes?

Jeg vil meget gerne hvilke formler osv, der skal bruges til dette.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2007 af mathon

1_mol BaCl2*2H2O er 244,28_g,
hvori findes (244,28_g - 2*18_g)=208,28_g BaCl2

n = c*V

m/M = c*V

m = c*M*V

m = 0,05_mol/L*208,28_g/mol*0,2_L = 0,00784_g rent BaCl2
der omregnet til BaCl2*2H2O
giver

0,00784_g/(208,28_g)*244,28_g = 0,009195_g = 9,2_mg

Skriv et svar til: Mængdeberegning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.