Matematik
U.hjælpemidler, hmm...
07. februar 2007 af
lalait (Slettet)
Der er en opgave som jeg heller ikke engang vil ku løse med hjælpemidler.. Opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved f(x)=x*e^x
Gør rede for at f er løsningen til differentialligningen dy/dx=(y/x)+y
håber der lige er nogen som kan forklare denne opg..
En funktion f er bestemt ved f(x)=x*e^x
Gør rede for at f er løsningen til differentialligningen dy/dx=(y/x)+y
håber der lige er nogen som kan forklare denne opg..
Svar #1
07. februar 2007 af dnadan (Slettet)
dy/dx=f'(x)= (x*exp(x))'
og y= f(x)=x*exp(x)
Indsæt nu dette i din differentialligning og regn videre
og y= f(x)=x*exp(x)
Indsæt nu dette i din differentialligning og regn videre
Svar #2
07. februar 2007 af lalait (Slettet)
jamen så får jeg den til:
f'(x)=((x*exp(x))/x)+x*exp(x)
f'(x)= x+2exp(x)
hmmm hvad så??
f'(x)=((x*exp(x))/x)+x*exp(x)
f'(x)= x+2exp(x)
hmmm hvad så??
Svar #3
07. februar 2007 af what11 (Slettet)
Du kunne også differenterer f(x), og se at det giver f'(x) = e^(x)+x*e^(x), så kan du prøve at se hvad ligheden mellem denne funktion er og f(x).
Skriv et svar til: U.hjælpemidler, hmm...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
