Matematik

find parabel funktion v.h.a 3 kendte punkter

07. februar 2007 af crez (Slettet)
Hejsa :)

hvordan omskriver jeg følgende cirkel ligning:

((-812)-0)^2+(y-(-45000+75))^2=45000^2
x a y b r^2

så y giver 67.67 eller -89917.7?

Jeg er kommet så langt:

(y-(44925))^2=45000^2-((-812)-0)^2
=>
y^2+44925^2+2y44925=45000^2-659344
=>
y^2+2y44925=45000^2+44925-659344

Men så kan jeg ikke mere...

Håber nogle kan hjælpe mig.

Svar #1
07. februar 2007 af crez (Slettet)

Der skulle stå:
((-812)-0)^2+(y-(-45000+75))^2=45000^2
----x---a-----y-------b----------r^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2007 af me_strix (Slettet)

((-812)-0)^2+(y-(-45000+75))^2=45000^2

Det er det samme som:

(-821)^2+(y+44925)^2 = 45000^2

(-821)^2+y^2+44925^2+2*44925*y-45000^2 = 0

Det er en andengradsligning f(y)=ay+by+c, hvor a = 1, b = 2*44925 og c = 812^2+44925^2-45000^2

Du skal nu bare finde diskriminanten og derefter y1,y2.

Så skulle du gerne få:

y1 er ca. 67,67

y2 er ca. -89917,7

Svar #3
07. februar 2007 af crez (Slettet)

Hvor får du a = 1 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2007 af me_strix (Slettet)

I #2 skrev jeg f(y)=ay+by+c. Jeg mener self
f(y)=ay^2+by+c

a = 1, fordi den værdi som står foran y^2 er 1.
Der står bare y^2, men det er det samme som 1*y^2.

Svar #5
07. februar 2007 af crez (Slettet)

#4 -> Nårh ja okay.

Jeg kan ikke finde y1, y2.

Er blevet usikker på hvilken formel jeg skal bruge der.

Har fundet diskriminaten.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2007 af me_strix (Slettet)

d = b^2-4ac
d = (2*44925)^2-4*1*(812^2+44925^2-45000^2)

y1 = (-b+sqr(d))/(2*a)
y2 = (-b-sqr(d))/(2*a)

Det er ene formler du SKAL kunne udenad..

Svar #7
08. februar 2007 af crez (Slettet)

Det var også dem jeg brugte jeg har bare indtastet det forkerte.

Men nu vil jeg sige tusind tak for hjælpen. Den har været perfekt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2007 af blub (Slettet)

Jamen her er det da ikke parabelfunktionen der er fundet? HVad har man når man har y1 og y2?

Skriv et svar til: find parabel funktion v.h.a 3 kendte punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.