Matematik

Find hældning af en ret linie ud fra 3 punkter

08. februar 2007 af heshkels (Slettet)
Davs.

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde hældningen ud fra 3 kendte punkter.

Mine punkter er

A(-1348, y) B(-812 , 67.67)

Skal jeg bruge afstandsformlen for at kunen isolere y?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af Esra 4ever (Slettet)

det ved jeg ikkk

Svar #2
08. februar 2007 af heshkels (Slettet)

Ændret:

Jeg skal kun finde y.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2007 af allan_sim

#0.
Jeg forstår ikke, hvad du skal. Skriv hele opgaveteksten ordret ind.

Svar #4
08. februar 2007 af heshkels (Slettet)

Okay, sorry.

Jeg har vidst kludret i det.

Jeg har en ret linie med punkterne

A(-1348, y) B(-812,67.67)

og hældningen: -0.018182


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2007 af allan_sim

#4.
Du ved, at hældningen for en ret linje kan findes ved hjælp af formlen



Du kan nu sætte dine oplysninger ind, så du får



Isolér y heri.

Svar #6
08. februar 2007 af heshkels (Slettet)

Jeg kan ikke se noget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2007 af allan_sim

#5.
Hm - det virker åbenbart ikke i øjeblikket.

Hældningen kan findes ved hjælp af formlen

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Hvis du sætter dine tal ind, får du

-0,018182 = (67-y)/(-812,67-(-1348))

Isolér y heri.

Svar #8
08. februar 2007 af heshkels (Slettet)

så kommer det til at se sådan ud:

-0,018182 = (67.67-y)/(-812-(-1348)
=>
y = ((67.67)/(-812-(-1348))+0.018182?

Eller er det helt ved siden af?

Svar #9
08. februar 2007 af heshkels (Slettet)

Har fundet ud af hvordan.

Nogen der gerne vil have jeg smider løsningen?

Skriv et svar til: Find hældning af en ret linie ud fra 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.