Matematik
varme2
09. februar 2007 af
lith (Slettet)
en bestem dag er temp. inde i et hus 20 c o udetemp er konstant. Varmeanlægget i huset er gået i stykker kl.13 og herefter begynder temp inde i huset at falde. Temp T inde i huset8målt i c) er en funktion af tiden målt i timer efter kl.13 og det antages at T opfylder differentialligning:
dT/dt=-0,019(T+12)
-1)bestem den hastighed hvormed temp, inde i huset ændre sig på det tidspunkt hvor temp inde i huset er 15 c
-2)Bestem en forskrift for T
-3)bestem hvor mange timer der går., inden temperturen inde i huset er faldet til 15 c
...
jeg har beregnet den første, og den næste ved jeg godt hvilken formel jeg skal bruge men
2)
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
hvad er værdierne for y og x...?...ved godt hvad a og b er men ikke hvad x og y er
dT/dt=-0,019(T+12)
-1)bestem den hastighed hvormed temp, inde i huset ændre sig på det tidspunkt hvor temp inde i huset er 15 c
-2)Bestem en forskrift for T
-3)bestem hvor mange timer der går., inden temperturen inde i huset er faldet til 15 c
...
jeg har beregnet den første, og den næste ved jeg godt hvilken formel jeg skal bruge men
2)
dy/dx = b-ay <=> y = b/a + ce^(-ax)
hvad er værdierne for y og x...?...ved godt hvad a og b er men ikke hvad x og y er
Svar #1
09. februar 2007 af what11 (Slettet)
Ved integration af dT/dt får du temperaturen som funktion af tiden, dvs T(t). Atlså kan du afbilde T(t) i en graf med temperaturen som anden akse og tiden som første.
Svar #2
09. februar 2007 af lith (Slettet)
okey..men hvad med x og y's værdier..skal jeg bare aflæste fra grafregn.?
Skriv et svar til: varme2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
