Matematik

Hjælp til denne ligning!

11. februar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ja, jeg har denne ligning for en cirkel i et kordinatsystem:

x^2-2x+y^2+4y-12=0

Hvordan pokker er det nu man omskriver den til denne formel?:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

En venlig sjæl til lidt hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af silberbauer (Slettet)

(x-1)^2-1+(y+2)^2-4-12=0
<=>
(x-1)^2+(y+2)^2=17

forklaring: Inde i formlen for cirklen har du x og y som altid hedder x og y. a og b kan variere. Oppe i den øverste ligning står der x^2-2x, her skal du gå ind og se på, hvad a skal være for at det dobbelte produkt giver -2x. altså 2*x*=-2x, og her skal det jo så være -1. Uden for cirklen skal du minus med forholdsvis a^2 og b^2

håber du forstod det lidt bedre nu :)

Svar #2
11. februar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Mange tak! Det forklarede du faktisk glimrende :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2007 af mathon

...du gør klogt i at få lært den kvadratkomplettering!!!...

se
http://peecee.dk/?id=28049

Svar #4
11. februar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, så nu har jeg denne ligning til en cirkel!
Men nu skal jeg se om linjen l y=-2x+9 er tangent til cirklen!

Hvordan gøres dette? Mener aldrig at have været ude for det..

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2007 af mathon

linjen l y=-2x+9 skal have nøjagtigt afstanden sqr(17) til centrum C(1,-2)

Svar #6
11. februar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Men hvordan finder jeg ud af, om linjen l har afstanden 4,1 til cirklens centrum? Der må vel være en formel?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=28051

Skriv et svar til: Hjælp til denne ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.