Kemi
pH-værdi
13. februar 2007 af
171089 (Slettet)
hey..
er der nogen der kan hjælpe mig med den opgave..
opgaven er ik særlig svær, men det fordi jeg har glemt hvordan man løse sådanne opgaver. det er længe siden vi har haft om pH-værdi
opgaven lyder således:
Hvad er (OH-) i 0,0040 M NaOH? Beregn dernæst (H3O+) og pH??
Mange tak på forhånd..
er der nogen der kan hjælpe mig med den opgave..
opgaven er ik særlig svær, men det fordi jeg har glemt hvordan man løse sådanne opgaver. det er længe siden vi har haft om pH-værdi
opgaven lyder således:
Hvad er (OH-) i 0,0040 M NaOH? Beregn dernæst (H3O+) og pH??
Mange tak på forhånd..
Svar #1
13. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Når du opløser NaOH i vand dannes Na+ og OH-. Du kan i beregningerne roligt antage, at alt NaOH danner Na+ og OH- (fuld dissociering).
Den formelle koncentation af NaOH er altså lig med den aktuelle koncentration af OH-.
Ud fra vands ionprodukt, kan du beregne H+ (det samme som H3O+) v.h.a.:
[H+]*[OH-] = 10^-14
Når du har fundet [H+] beregnes pH som:
pH = -log[H+] (det er 10-tals log, der skal anvendes)
Den formelle koncentation af NaOH er altså lig med den aktuelle koncentration af OH-.
Ud fra vands ionprodukt, kan du beregne H+ (det samme som H3O+) v.h.a.:
[H+]*[OH-] = 10^-14
Når du har fundet [H+] beregnes pH som:
pH = -log[H+] (det er 10-tals log, der skal anvendes)
Svar #2
13. februar 2007 af 171089 (Slettet)
jeg har forstået det du har skrevet, men forstår ik hvordan jeg kan komme frem til [OH-]..
vil du være sød at forklar det mere detaljeret..
men mange tak, at du gider bruge tid på det..
vil du være sød at forklar det mere detaljeret..
men mange tak, at du gider bruge tid på det..
Svar #3
13. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
0,004 M NaOH giver 0,004 M OH- i opløsning
[OH-] er den molære koncentration af OH-
[OH-] er den molære koncentration af OH-
Skriv et svar til: pH-værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
