Matematik
Find vandret tangent
14. februar 2007 af
sdj (Slettet)
Hej.
Jeg har en graf for funktionen:
f(x)= 20,5*sin(0,52*(360 - ((360-x)/360))) , 0<x<365
og vil bestemme de punkter på x-aksen, hvori funktioiinens graf har vandrette tangenter.
Hvordan gør jeg det?
Jeg har en graf for funktionen:
f(x)= 20,5*sin(0,52*(360 - ((360-x)/360))) , 0<x<365
og vil bestemme de punkter på x-aksen, hvori funktioiinens graf har vandrette tangenter.
Hvordan gør jeg det?
Svar #2
14. februar 2007 af jasperjasper (Slettet)
Hvis du først tegner grafen og kigger på hvordan den ser ud vil du se at den kun har en vandret tangent fordi grafen kun har et ekstremumsted. Altså skal du:
1. Differentierer din ligning
2. løse f'(x) = 0
Du kan få din lommeregner eller matematik program til at løse det.
personligt fik jeg f'(x) = .029611*cos(.001444*x + 186.68)
og den eneste vandrette tanget til at ligge i punktet
(169.451 , -20.5)
1. Differentierer din ligning
2. løse f'(x) = 0
Du kan få din lommeregner eller matematik program til at løse det.
personligt fik jeg f'(x) = .029611*cos(.001444*x + 186.68)
og den eneste vandrette tanget til at ligge i punktet
(169.451 , -20.5)
Svar #3
14. februar 2007 af sdj (Slettet)
Hov, der skal stå:
f(x)= 20,5*sin(0,52*(360 - ((360-x)/30))) , 0<x<365
Når jeg differentierer den får jeg:
0,355333*cos(0,017333x+180,96)
Hvad skal jeg gøre herfra?
Der skulle meget gerne være to punkter hvor differentielkvotienten er 0.
f(x)= 20,5*sin(0,52*(360 - ((360-x)/30))) , 0<x<365
Når jeg differentierer den får jeg:
0,355333*cos(0,017333x+180,96)
Hvad skal jeg gøre herfra?
Der skulle meget gerne være to punkter hvor differentielkvotienten er 0.
Skriv et svar til: Find vandret tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
