Kemi

spektroskopi

14. februar 2007 af cs (Slettet)
Hej er der nogen der kan/vil hjælpe med disse opgaver

Et NMR spektrometer arbejder med en protonfrekvens på 240 MHz.
a) Hvad er magnetens feltstyrke?
b) Hvad er resonansfrekvensen for 13^C kerner
c) Hvor stor er forskellen mellem energinivauerne ved stuetemp 293 K

til a) har jeg kigget på denne formel v=(y/(2pi))B0 og til b) på denne formel f=(yH/2pi)
men ved ikke om jeg er inde på noget af det rigtige

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af frodo (Slettet)

ja, den første formel ville jeg også anvende.. Men i b) kan du jo bare bruge den samme formel.

Larmorfrekvensen, v, er jo præcis resonansfrekvensen. Du kan slå det gyromagnetiske ratio op for de to kerner og derfra benytte formlen.

c) ehh.. Mon der spørges til forholdet? I så fald er det en boltzmann-fordeling.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Energiforskellen mellem de to spintilstande er givet ved:

deltaE=h*y*B

h er Plancks konstant

y er den gyromagnetiske forhold for H

B er magnetfeltet målt i Tesla (har du jo udregnet i a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2007 af frodo (Slettet)

1) skal der ikke stadig deles med 2pi??
2) Grunden til at jeg mistænkte at der spørges til forholdet er netop oplysningen om temperaturen, som der jo ikke anvendes, hvis vi kun skal finde forskellen i energi.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Jo sæføli skal der divideres med 2pi, den havde jeg lige glemt.

Hvis det bare er den "rene" energiforskel mellem de to spintilstande, så indgår T ikke. Men hvis der derimod tales om forholdet mellem spin-op/spin-ned, ja så skal der rigtig nok anvendes Boltzmann.

Skriv et svar til: spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.