Matematik

Diff.lign. :D

14. februar 2007 af The nørd (Slettet)
Lige en ting, vi sidder stadig to tøser her, og ikke rigtig er kloge :)
vi har problemer med følgende opgave 5.133
den findes inde på opgaver her i studieportalen
http://studieportalen.dk/Papers/Files/o7685.pdf
vi er lige i tvivl om en ting, på et tidspunkt, bliver der ganget med 2 for at fjerne ½ fra ln(y^2-1)
vores spørgsmål er, om der så ikke skulle have stået
2x+2k(c) i stedet for 2x+k(c) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

først står der "x+k". Derefter står der "2x+c". c er altså lig med 2k. Da det bare er en ubetydelig konstant er det lettere at kalde den noget nyt i stedet for at siget 2k

Svar #2
14. februar 2007 af The nørd (Slettet)

forstår jeg stadig ikke, fordi man bliver ikke gjort opmærksom på at 2k nu er c, og senere hen i opgaven tager man ikke højde for at c rent faktisk er 2k

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

det er ligegyldt, at c er lig med 2k. det vigtige er, at der er en konstant. i næste linje i besvarelsen hedder konstanten pludselig c_1, og det er faktisk en ny konstant som er lig med e^c. Men det vigtige er, at der er en konstant. håber det hjælper

Svar #4
14. februar 2007 af The nørd (Slettet)

Vi bliver ikke særlig klogere af det, altså, om 2k bliver kaldt c gør da noget, men hvis det bare var k så kunne jeg bedre forstå det, det man skal arbejde med det er jo at den der konstant bliver ganget med 2 jo, uanset hvad den hedder, altså vi har fået
f(x)=kvadratrod(e^(2x)*e^(2*0,36(k))+1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

det er rigtigt, at konstanten bliver ganget med to, og at man derfor kan skrive 2k. men da selve tallet, som k repræsenterer ikke er vigtigt, kalder vi bare det nye k-udtryk for c, da det er besværligt at holde rede på udtrykket.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Okay. Jeg prøver nu at vise, at det ikke betyder noget. Mit eksempel:

Vi har et punkt P(0,2) og en ligning ½y=x+k.
Vi skal bestemme ligningen, så y står alene. På jeres måde:
½y=x+k <=>
y=2x+2k

Vi indsætter P's koordinater:
2=2*0+2k <=> 2=2k <=> 1=k

Heraf får vi:

y=2x+2*1=2x+2
--------------
Og på min måde:
½y=x+k <=>
y=2x+2k <=>
y=2x+c

Der indsættes:
2=2*0+c <=> 2=c

Heraf:
y=2x+2

Skriv et svar til: Diff.lign. :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.