Matematik
Matematik - Rumfang
16. februar 2007 af
edcrfv (Slettet)
Beregn rumfanget af det store bæger, og angiv det i liter.
Målene på bægret:
højde= 19 cm
r (radius i lille grundflade)= 4 cm
R (radius i store grundflade)= 6 cm
Hvordan er det nu at man gør? jeg har helt glemt det.
Det skal lige siges at jeg er enorm dårlig til matematik, så det her burde være "barnemad" :D
Det er mest det der med at man skal angive det i liter som skræmmer mig..
Målene på bægret:
højde= 19 cm
r (radius i lille grundflade)= 4 cm
R (radius i store grundflade)= 6 cm
Hvordan er det nu at man gør? jeg har helt glemt det.
Det skal lige siges at jeg er enorm dårlig til matematik, så det her burde være "barnemad" :D
Det er mest det der med at man skal angive det i liter som skræmmer mig..
Svar #1
16. februar 2007 af mathon
omregn alle cm-mål til dm. Du får så rumfanget i dm^3 = Liter.
V = 1/3*h*pi[R^2 + r^2 + Rr]
V = 1/3*h*pi[R^2 + r^2 + Rr]
Svar #2
16. februar 2007 af edcrfv (Slettet)
kan det så godt passe at det giver 756,28...?
jeg forstår bare ikke helt det med liter, kan du hjælpe lidt mere?
på forhånd mange tak.
jeg forstår bare ikke helt det med liter, kan du hjælpe lidt mere?
på forhånd mange tak.
Svar #3
16. februar 2007 af mathon
højde= 19 cm = 1,9 dm
r (radius i lille grundflade)= 4 cm = 0,4 dm
R (radius i store grundflade)= 6 cm = 0,6 dm
V = 1/3*1,9*dm*pi[(0,6*dm)^2+(0,4*dm)^2+0,6*dm*0,4*dm]
V = 1/3*1,9*dm*pi[0,36*dm^2+0,16*dm^2+0,24*dm^2]
V = 1/3*1,9*dm*pi*0,76*dm^2=1,51215*dm^3 = 1,51215 L
r (radius i lille grundflade)= 4 cm = 0,4 dm
R (radius i store grundflade)= 6 cm = 0,6 dm
V = 1/3*1,9*dm*pi[(0,6*dm)^2+(0,4*dm)^2+0,6*dm*0,4*dm]
V = 1/3*1,9*dm*pi[0,36*dm^2+0,16*dm^2+0,24*dm^2]
V = 1/3*1,9*dm*pi*0,76*dm^2=1,51215*dm^3 = 1,51215 L
Skriv et svar til: Matematik - Rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
