Matematik

Skrå Asymptoter

17. februar 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvis vi fx har 2x - 1/x, s lader vi x gå mod uendelig og 2x er så den skrå asymptote, men hvorfor forsvinder 1/x bare? Hvis x går mod 1 så er f(1) = 2-1= 1 og det modstrider f(1) = 2

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis
f(x)=2x-1/x
så er
f(1)=2·1-1/1=2-1=1.

Når x->oo så vil 1/x->0. Derfor er y=2x ligningfen for den skrå asymptote.

Svar #2
17. februar 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Okay, men vil der ikke stadig være en rest? Altså når x går mod endelig.

Svar #3
17. februar 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Bare glem, jeg har forstået det nu :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Der skal vel være en rest. En aymptote er en ret linje som grafen nærmer sig - de behøver ikke at blive sammenfaldende.

Skriv et svar til: Skrå Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.