Kemi

Ionforbindelser

18. februar 2007 af Alima (Slettet)
Godaften,

jeg sidder her med lidt kemi.
Jeg skal anføre de kemiske formler for nedenstående ionforbindelser og er kommet frem til følgende:

a) Bariumoxid = BaO

b) Lithiumnitrid = LiNO_2

c) Natriumchlorat = NaClO_3

d) Kaliumpermanganat = KMnO_4

e) calciumcarbonat = CaCO_3

f) natriumthiosulfat = Na_2S_2O_3

g) Jern(III)nitrat = FeNO_3

h) ammoniumdichromat = (NH_4)Cr_2O_7

Er der nogen, der kan af - eller bekræfte ovenstående?

God aften

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2007 af Jelly (Slettet)

h) ammoniumdichromat = (NH_4)2Cr_2O_7

Svar #2
18. februar 2007 af Alima (Slettet)

Hvorfor 2 foran Cr_2?

Hedder Dichromationen ikke Cr_2O_7^2- ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2007 af sokade (Slettet)

g) Jern(III)nitrat = Fe(NO_3)3

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2007 af sokade (Slettet)

#2
jeg tror Jelly mener at det skal være(NH_4)2

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2007 af sokade (Slettet)

eller måske skrevet (NH_4)_2

Svar #6
18. februar 2007 af Alima (Slettet)

Kan godt se hvad du mener, men jeg vil dog stadig mene at den hedder (NH_4)Cr_2O_7

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Ja som sokade siger mener jeg (NH_4)_2Cr_2O_7

Svar #8
18. februar 2007 af Alima (Slettet)

oki, kan du venligst forklare hvorfor der skal det 2 tal efter (NH_4)
og er de øvrige opgaver rigtige ?


Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2007 af sokade (Slettet)

der skal være NH4 er kun en +, mens dicromat har 2-
så der skal vøre to NH4 + ioner

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2007 af frodo (Slettet)

Ja det SKAL være (NH4)2Cr2O7, og desuden er lithiumnitrid ikke LiNO2. Det er nemlig lithiumnitrit

lithiumnitrid er et salt mellem Li+ og N(3-)

Skriv et svar til: Ionforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.