Matematik

noget om ligninger

19. februar 2007 af protein30 (Slettet)
Bestem toppunktet for parablen med ligningen y=x^2-x-6 og hvor skærer parablen førsteaksen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2007 af Madsst (Slettet)

Jeg tror du mener y=-x^2-x-6, da den funktion du opskriver er en glad parabel og derfor ikke har noget toppunkt. Parablen har toppunkt når y'(x)=0 og den skærer førsteaksen når y=0. Det kan du overbevise dig selv om ved at tegne det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2007 af -Zeta- (Slettet)

En glad parabel har da også et toppunkt. :) Endskønt det burde hedde bundpunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2007 af Madsst (Slettet)

nåh - der kan man bare se :)

Skriv et svar til: noget om ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.